Elbistan'daki tarihi Atik Camisi'nin minaresi artçı depremler sonrasında yıkıldı

Elbistan

Elbistan'daki tarihi Atik Camisi'nin minaresi artçı depremler sonrasında yıkıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde hasara uğrayan Elbistan ilçesindeki tarihi Çarşı Atik Camisi'nin minaresi 2 gün önce kendiliğinden yıkıldı.

Depremlerden etkilenen Elbistan'da yaraların sarılması için çalışmalar sürüyor. İkinci depremin merkez üssü ilçede yıkılan binaların enkazı kaldırıldı, bölgenin ihyasına yönelik çalışmalar ise yoğun şekilde devam ediyor.

İlçede hasar gören yapılar arasında Dulkadiroğlu Beyliği döneminde yaptırılan tarihi Çarşı Atik Camisi de bulunuyor. Elbistan ve Pazarcık merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hasar gören cami ve minaresi bölgede devam eden çok sayıda sarsıntıya daha fazla dayanamadı.

Caminin kubbe ve kolonlarında hasar meydana gelirken minaresi, 2 gün önce ibadethanenin bahçesine devrildi.

Elbistan Müftüsü Hacı Mustafa Kılınç, AA muhabirine, depremlerden ibadethanelerin de çok büyük zarar gördüğünü söyledi.

Depremden dolayı ramazan ayına hüzünle başladıklarını belirten Kılınç, "Ramazan ayı tüm camilerimizin dolup taştığı müstesna bir ay ancak bu güzel günlere biraz buruk giriyoruz. Bu yaralar inşallah sarılacak. Yeter ki biz millet olarak el ele, kol kola gelmesini bilelim." dedi.

İlk depremlerde Çarşı Atik Camisi'nin hafif hasarlı olduğunu anlatan Kılınç, yaşanan artçılarla minarenin yıkıldığını dile getirdi.

Tarihi caminin Dulkadiroğlu Beyliği döneminde yapıldığı vurgulayan Kılınç, minareye ait molozlarının uygun bir bölgede muhafaza altına alındığını sözlerine ekledi.
 


Haber Kaynak : AA2

Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı