Fırnız da ki Orman yangınına GEAK desteği

Gönül Elçileri Arama Kurtarma ekibi (GEAK) Fırnız da ki orman yangınına müdahale eden Orman bölge müdürlüğü ile yangın alanına müdahalede bulundu.

Fırnız da ki Orman yangınına GEAK desteği

2010 yılında İstanbul’da kurulan GEAK’ın Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Büyükbenli ; “ Ekip olarak elimizden geleni yaptık, bugüne kadar eğitimini almış olduğumuz  deprem, yangın, sel gibi doğa olaylarında imkanlarımız el verdiği sürece elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gece boyunca Orman bölge Müdürlüğü ekipleri ile ben ve ekip arkadaşlarım koordineli şekilde çalıştık. Geçmiş olsun. “ dedi. 
 

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Suçatı Mahallesi'ndeki Fırnız Mesire Alanı'na yakın ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle pazar öğlen yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangına müdahale ederken , gönüllü arama kurtarma ekibi GEAK’ta yangına müdahale için seferber oldu.
 

Yangında 80 hektarın üzerinde alanın zarar gördüğünü ifade edilirken 
 

Yaklaşık 18 saat süren çalışma sonucu yangın kontrol altına alınırken Yangında 80 hektarın üzerinde alanın zarar gördüğünü ifade edildi.
 



Anahtar Kelimeler: Fırnız Orman yangınına desteği
1

Kahramanmaraş’ta Otodan Hırsızlık Yapan 3 Şahıs Yakalandı

2

Kipaş Tekstil, İnovalig Türkiye Yarışmasında İlk 5’te

3

Görgel: “Tüm Hemşehrilerimizi TEKNOFEST Heyecanını Yaşamaya Bekliyoruz”

4

Akpınar, “Pazar Günü Bertize Herkesi Davet Ediyorum,”

5

Görgel’den İbrahim Sarı’ya Teşekkür Belgesi