Hataylı depremzede esnaf ve sanatçılar Mersin'de dayanışma standında buluştu

Hataylı depremzede esnaf ve sanatçılar Mersin

Hataylı depremzede esnaf ve sanatçılar Mersin'de dayanışma standında buluştu

MERSİN (AA) - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'daki afetzede esnaf ve sanatçılar, Mersin'in Yenişehir ilçesinde dayanışma standında bir araya geldi.

Yenişehir Belediyesi tarafından, Yenişehir Etkinlik Alanı'nda "Hataylı Hemşehrilerimiz ile Dayanışma Etkinliği" düzenlendi.

Etkinlikte, Hataylı depremzedeler, yöresel ürünler, hediyelik eşyalar ve sanatsal çalışmalarını açılan stantlarda sergiledi.

Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, etkinlik açılışında, Hatay ile can bağlarının olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin tüm Türkiye'yi derinden etkilediğini belirten Şengök, depremin ilk gününden itibaren devletin, belediyelerin, vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının özveriyle çalıştığını kaydetti.

Depremzedeleri Mersin'de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Şengök, "Bu acının, yaranın kapanması ancak birlikle, beraberlikle olacak. Yenişehir ilçemiz depremin ilk gününden itibaren Hataylı vatandaşlarımıza kucaklarını açtı. Belediyemiz kendi tesislerini, yurtlarını açtı. Yaklaşık 13 bin depremzede vatandaşımızı misafir ettik, etmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de geçen hafta içinde de Hataylı depremzedeleri ağırladıklarını söyledi.

Depremin ilk gününden itibaren ilçede ellerinden geleni yaptıklarını dile getirin Özyiğit, "İlk günden bu yana bu yaraların birlikte sarılacağına olan inancımızı belirttik. Biz yetişmeye, koşmaya çalıştık. Bütün hizmetleri yapma noktasında el birliğiyle davrandık. İlçemize gelen depremzedeleri hem misafirhanemizde hem de öğrenci yurdumuzda misafirlerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Onların bütün ihtiyaçlarına yetişmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Özyiğit, depremzedelere yönelik çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve diğer ilgililer stantları gezdi, depremzedelerle görüştü.

 


Haber Kaynak : AA2

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları
TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi
“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı