Karmod, Hatay İskenderun'da kalıcı konutlar inşa ediyor

Karmod, Hatay İskenderun

Karmod, Hatay İskenderun'da kalıcı konutlar inşa ediyor

İSTANBUL (AA) - Karmod Prefabrik, Hatay İskenderun'da kalıcı konutların inşasına başladı.

Şirket açıklamasına göre, ilk etapta projelendirilen 45 adetlik prefabrik konutun kurulumunun tamamlanmasına az kaldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, hazır evlerin hızlı kurulum avantajıyla deprem bölgesinde konut sorununu çözmede büyük kolaylıklar sağladığını ifade etti.

Tamamen fabrika ön üretimli konutları sahada başka malzemelere ihtiyaç duymadan kısa zamanda kurduklarını aktaran Çankaya, "Cıvata somunlu ve geçmeli üretim modeli montajı inanılmaz oranda hızlandırıyor. Aynı zamanda prefabrik evlerimizin kurulumda çok az iş gücüne ihtiyaç duyuluyor. Örneğin bu projede toplam 28 personelimiz görev alıyor. Üç kişilik bir ekip tek katlı 2 1 evin kurulumunu 3 günde tamamlıyor. Bina kurulumuyla birlikte elektrik ve su tesisat uygulamalarının projeye uygun yapılması da bu süreye dahil." değerlendirmesinde bulundu.

Çankaya, 70'i konteyner 20'si de kalıcı prefabrik ev olmak üzere her gün deprem bölgesine 90 konut ürettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bölgedeki konut açığının kısa zamanda kapatılmasına katkı sağlamak için üretim tesislerimiz 24 saat esasına göre çalışmaya ediyor. Kalıcı konutlar için de prefabrik ev üretim ve sevkiyatlarımız ara vermeden sürüyor. Hatay'daki bu projeyle birlikte bireysel olarak talep edilen kalıcı konut kurulumlarımız Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Diyarbakır illeri genelinde devam ediyor."

Hatay Orman Bölge Müdürlüğü için İskenderun'da inşa edilen 45 adetlik prefabrik ev 2 1 planda projelendirildi. Proje kapsamında iki farklı ölçüde üretilen evlerden 33'ü 51 metrekare, 12'si de 82 metrekare büyüklüğe sahip. Konutların kullanımı İskenderun, Antakya ve Dörtyol Orman İşletme çalışanlarına tahsis edilecek.


Haber Kaynak : AA2

Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı