Malatya'da 6 bin 205 köy evinin ihalesi yapıldı

Malatya

Malatya'da 6 bin 205 köy evinin ihalesi yapıldı

MALATYA (AA) - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, kırsal mahallelerde inşa edilecek 6 bin 205 köy evinin ihalesi tamamlandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın iletişim ofisinden yapılan açıklamaya göre, Çalık, depremlerden zarar gören Akçadağ ilçesine bağlı Başpınar Mahallesi'nde depremzedelerle bir araya geldi.

Çalık, buradaki konuşmasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle ilk etapta Malatya genelinde 25 bin 302 köy evinin yapılmasının planlandığı belirtti.

6 bin 205 köy evinin ihalesinin de tamamlanarak inşa sürecine başlandığını bildiren Çalık, şunları kaydetti:

"Köy evleri farklı ihtiyaçlara göre 5 farklı tip olarak tek katlı, verandalı, yöresel mimari ve yaşam koşulları göz önüne alınarak tasarlandı. Evler brüt 122 ile 127 metrekare genişliğinde, 3 1 odalı inşa edilecek. Hayvancılık yapanlar içinse 85 metrekarelik ahırlar köy evlerinin projesine dahil edilmiş durumda. İlçede Bahri, Aydınlar ve Esenli mahallelerimizde inşa sürecine girildi."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan da vatandaşların köy evleriyle ilgili sorularını yanıtladı.

Çalık'a, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören de eşlik etti.


Haber Kaynak : AA2

Anahtar Kelimeler: Malatya' evinin ihalesi yapıldı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı