Muğla'dan gönderilen yardım tırı Hatay'a ulaştı

Muğla

Muğla'dan gönderilen yardım tırı Hatay'a ulaştı

HATAY (AA) - Muğla'dan gönderilen içinde yöresel ürünlerin de bulunduğu yardım tırı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'a geldi.

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, AA muhabirine, ramazanda da deprem bölgesini unutmadıklarını, Muğlalı çiftçilerden, üreticilerden toplanan yardımları Hatay Açık Ceza İnfaz Kurumu deposuna getirdiklerini söyledi.

Muğla'nın gönlü zengin güzel insanlarına, hayırseverlere teşekkür eden Saylak, Muğlalı üreticilerin felaketin ilk anından itibaren depremzedelere destek olduğunu ve bölgeye bugün 1168'inci yardım tırının geldiğini bildirdi. 
 

Saylak, "20 tona yakın zeytinyağı, 11 bin 800 kavanoz bal ve ramazan vesilesiyle bağışlanan sütlerden elde ettiğimiz peynirleri getirdik. Bugün ve yarın gelecek olanlarla 50 bin koli gıda yardımını bölgeye ulaştırdık." diye konuştu.

Bölgedeki çalışmalarda görev alan Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Karabulut da görevlerinin ardından akşam müsait zamanlarda belirlenen ihtiyaçları teslim noktalarına dağıttıklarını kaydetti.


Haber Kaynak : AA2

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu