Nuri Demirağ'ın 81 yıl önce Sivas'ta yaptırdığı havalimanı sivil uçuşlara açılacak

Nuri Demirağ

Nuri Demirağ'ın 81 yıl önce Sivas'ta yaptırdığı havalimanı sivil uçuşlara açılacak

SİVAS (AA) - Sivas'ın Divriği ilçesinde Nuri Demirağ tarafından 81 yıl önce inşa edilen havalimanının yeniden sivil uçuşlara açılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yılmaz Şimşek, Divriği ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Nuri Demirağ tarafından 81 yıl önce Divriği ilçesine kazandırılan ve yeniden sivil uçuşlara açılacak havalimanı sahasında incelemelerde bulunarak pisti gezen Şimşek, yetkililerden son süreç hakkında bilgi aldı.

Havalimanının yapımını üstlenecek Divriği Sivil Havacılık ve Turizm Geliştirme sahibi Arslan Küçükemre ile telefonda görüşen Şimşek, ilçenin turizmine önemli katkılar sağlayacak iş insanına teşekkür ederek, gereken tüm desteğin verileceğini vurguladı.

- Çiğdemli köyü turizme kazandırılacak

Şimşek, havalimanı ziyaretinin ardından Divriği'nin en eski yerleşim yerlerinden Çiğdemli (Tuğut) köyünü ziyaret etti.

Tarihi ve doğasıyla hayran bırakan köyde yer alan birleşik konaklar, Roma ve Selçuklu dönemine ait köprü ve tarihi çeşmeleri inceleyen Şimşek, köyün korunması ve turizme kazandırılması amacıyla çeşitli projeler hazırlanacağını belirterek, "Yakın zamanda somut adımlar atarak köyümüze güzel hizmetler kazandıracağız." ifadelerini kullandı.

Şimşek, daha sonra Divriği'nin Cürek köyüne geçerek Cumhuriyet'in ilk yıllarında kurulan maden sitesini ziyaret etti, içinde lojman ve çok sayıda sosyal donatının bulunduğu tescilli alanı inceledi.


Haber Kaynak : AA2

Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı