Özhaseki, Adıyaman'da Eğri Çayır Millet Bahçesi ve toplu açılış töreninde konuştu
Bakan Özhaseki, Adıyaman'da Eğri Çayır Millet Bahçesi ve toplu açılış töreninde konuştu
ADIYAMAN (AA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinden etkilenen kentlerde 850 bin civarında bağımsız birim yapılacağını belirterek, "Başta Cumhurbaşkanı'mız döndü sizlere dedi ki 'hiç merak etmeyin. Hepinizin zararını karşılayacağız.' Allah'ın izniyle bizim sözümüz söz." dedi.
Özhaseki, Eğri Çayır Millet Bahçesi ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerde en çok hasara uğrayan illerden birinin de Adıyaman olduğunu, yaraları sarmak için ilk günden bu yana çalışmaların sürdüğünü, deprem bölgesinden ayrılmayacaklarını anlattı.
Dünya Çevre Haftası'nın başladığını, ilk açılışı da Adıyaman'dan yaptıklarını dile getiren Özhaseki, "Bunun bir anlamı olsa gerek. Adıyamanlı hemşehrilerimizin önceliği var. Allah razı olsun. Sizler iyi günde, kötü günde hep yanımızdaydınız. Biz de bunun teşekkürü babında buraya geldik. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sizlere selamını getirdim." dedi.
Bugün 9 ilde yaptıkları Millet bahçelerinin açılışının olduğunu belirten Özhaseki, "Aynı zamanda da 9 milyon fidanı inşallah önümüzdeki günlerde sembolik olarak burada dikeceğimiz fidanlarla birlikte toprakla buluşturacağız. 9 milyon fidana daha sahip olmuş olacağız." diye konuştu.
Cennet gibi bir vatanda yaşadıklarına işaret eden Özhaseki, şunları kaydetti:
"Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi burası. Ama unutmayalım ki bizler deprem ülkesiyiz. Son yüzyılda 6 ve üzerinde şiddette bu memlekette, Anadolu topraklarında 60'ın üzerinde deprem olmuş. Toprağa verdiğimiz canlarımızın sayısı 130 bin civarında. Maddi hasarı zaten söylemeye gerek yok. O kadar çok ki. En son depremde bile 50 binden fazla canımızı, kardeşimizi bizler toprağa verdik. Hep asrın afeti deniliyor değil mi? Emin olun tarihimizi incelemeye çalışan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Bin yıldır hüküm sürdüğümüz, medeniyet kurduğumuz bu topraklarda, başımıza gelen en büyük felaket herhalde 6 Şubat'ta gelen felaketti. Yani bin yılın felaketi olarak bunu söyleyebiliriz. 11 ilimizi etkiledi. 100'den fazla ilçemiz doğrudan etkilendi. Bin civarında köyümüz etkilendi bundan. Ve nihayetinde yıkılan, onarmak zorunda kaldığımız herhalde bina sayısı 850 bini buluyor. Bunlar kolay şeyler değil. Ama depremin olduğu ilk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanı'mız saat 04.30 gibi ayakta. Tek tek bölge valilerini arar. Sonra bakan arkadaşlarımızı her bir bölgeye görevlendirir. Akabinde valilerimiz, kaymakamlarımız hepsi bu bölgelere geldiler. Çalışmaya başladılar.
Ben o dönemde AK Parti'de yerel yönetimlerden sorumlu, yani belediyelerden sorumlu genel başkan yardımcısıydım. 808 belediyemiz var. Tamamını görevlendirdik. Herkes en yakın deprem bölgesine koştu. Elinden ne geliyorsa onu yaptı. Kayseri yakın olduğu için Kahramanmaraş'a koştu. Akdeniz havzası Hatay'a koştu. Malatya'ya yakın olduğu için Elazığ koştu. İlk andan itibaren geldiler. Tüm AK Parti'li belediyelerimiz buralardaki arama kurtarma faaliyetlerine katıldılar. İaşe lazımdı. Memleketlerinden getirdiler. Su lazımdı, getirdiler. Çadır lazımdı, kurdular. Ellerinden ne geliyorsa yaptılar."
- İlk etapta planlanan 319 bin konuttan 180 bininin ihalesi yapıldı
Türk milleti dışında böyle büyük bir afetin altından dünyada kalkabilecek başka bir milletin olmadığını vurgulayan Özhaseki, şöyle devam etti:
"Böyle bir millete ait bir fert olmaktan dolayı da onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Allah'a hamd ediyorum. Ve özellikle o bölgelere gelen yabancı şefleri, büyükelçiler, bakanlar, herkes dediler ki 'Bu afetin eğer onda biri olsaydı biz bunun altından kalkamazdık.' Çünkü afet büyüktü. Şu andaki tespitlerimize göre 680 bin ev yapmamız lazım, konut yapmamız lazım. 170 bin de ahır, köy evi veya depo gibi, iş yeri gibi yerler yapmamız lazım. Yani 850 bin civarında bağımsız bir birim yapmamız lazım. Ama söz verdik. Başta Cumhurbaşkanı'mız döndü sizlere dedi ki 'hiç merak etmeyin. Hepinizin zararını karşılayacağız.' Allah'ın izniyle bizim sözümüz söz. Arkasında duruyoruz ve sonuna kadar sözümüzü yerine getireceğiz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bunu biliniz. Zaten 319 bin konut ilk etapta planlandı. 180 bin civarında ihale yapıldı. Biraz önce zaten burada başlayan inşaatları da gezdik. Emin olun bazıları beş katı bile neredeyse tamamlamış. Hızlı inşaatları gördükçe de çok şükür Rabb'imize dedik. Sizler bize 'Allah sizden razı olsun' deyinceye kadar buralardayız ve hizmetimizi hiç eksik etmeyeceğiz."
- Millet bahçeleri
Çok fazla millet bahçesi yaptıklarını dile getiren Bakan Özhaseki, "Bunun sadece burada sembolik olarak bir tanesinin açılışını yapıyoruz. Şu anda 303 yerde inşaatımız devam ediyor. Ayrıca 180 yerde de millet bahçesi inşaatımız bitmiş vaziyette, açılış bekliyor. 9'lu, 10'lu gruplar halinde açmaya devam edeceğiz. Buralarda nefes alacağız, buralarda hayat var ama bir taraftan da buralar Allah korusun bir felaket olduğunda bizim toplanma alanlarımız, barınma alanlarımız olacak." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı etkinlikte Eğri Çayır Millet Bahçesi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki, Örenli Mahallesi'nde yapımı devam eden konutlarda incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
Özhaseki daha sonra Adıyaman Valiliğinde düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.
Elbistan Öğretmenevi Misafirlerini Ağırlamaya Başl...
Nurhak Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete Alındı
84. Mahalle Toplantısını Abbaslar Mahallesi’nde Ge...
Bayramda Ücretsiz Ulaşım : 3 Günde 16 Bin 740 Bini...
KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu’dan Ramazan Bayramı ...
Sular Akademi Hastanesi’nden Ramazan Bayramı Mesaj...
Blueland Yeni Sezonu 18 Mart’ta Açıyor
Bekir Büyükkurt Türkiye Birincisi Oldu
Restorasyonu Tamamlanan 5 Camii Daha İbadete Açıld...
Pusula Maraş’tan Gençlere Ramazan Temalı Ödüllü Fo...
BAŞKAN AKPINAR: “12 ŞUBAT RUHU, ASRIN FELAKETİNDE ...
Kahramanmaraş Hızlı Tren Ağına Entegre Ediliyor
KMTSO Başkanı Buluntu’dan 12 Şubat Mesajı
"Kurtuluş Ruhu" 106. Yılında
KSÜ’de Deprem Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Progra...
Kahramanmaraş’ta CHP TBMM Grup Toplantısı Yapıldı
Türkoğlu’nda kar seferberliği vatandaştan tam not ...
Görgel: “Tarihi Kapalı Çarşı’mızın Restorasyonu Ta...
Kırmızı Yelekliler Derneği'nden Kahramanmaraş ziya...
AKOM’dan Yağmur ve Kar Uyarısı
Ülkü Ocakları'ndan Anlamlı Destek
Başkan Gül'den YENAD'a Ziyaret
Başkan Çetinkaya’dan Gazetecilere Anlamlı Buluşma
KMTSO Başkanı Buluntu’dan 2025 yılı değerlendirmes...
Zuhal Karakoç’un 2025 Performansı
KSÜ Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut AK Atandı
Başkan Muzaffer Çil, yeniden adaylığını açıkladı
“Bir Kardeşlik Hikâyesi” Sergisi Gaziantep Panora...
TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İ...
Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevk...
İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket
Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...
Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...
Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...
Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...
Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...
Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı
TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...
Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...
13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...
Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...
Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...
SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!
Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...
“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı
Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...
Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki
Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...
Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...
Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosy...
Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyes...
Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hede...
Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmar...
Kır Ailesinin Mutlu Günü
Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söyl...
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kadın Goalba...
Zafer Bayramı Coşkusu Gökhan Türkmen Konseriyle Ta...
Dulkadiroğlu Beledi̇yesi, Hizmet Fi̇losuna Yeni̇ S...
Rektör Yasım’dan YTB Başkanı Turus’a Hayırlı Olsun...
BlueLand’te Sınırsız Eğlence Artık Hafta İçi Her G...
Köroğlu: “Okul masrafları aileleri zorluyor, çözüm...
Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde kura...
BlueLand’te Pazartesi ve Salı Günleri Eğlence Dolu
MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında Mansur Metehan ...
Çam “ 15 Temmuz Milletin zaferidir ”
Başkan Görgel, Sanayi Sitesi Esnafıyla Bir Araya G...
Büyükşehir’in Glütensiz Gıda Desteği
-
1
Elbistan Öğretmenevi Misafirlerini Ağırlamaya Başladı
-
2
Nurhak Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete Alındı
-
3
84. Mahalle Toplantısını Abbaslar Mahallesi’nde Gerçekleştirdi
-
4
Bayramda Ücretsiz Ulaşım : 3 Günde 16 Bin 740 Biniş
-
5
KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu’dan Ramazan Bayramı Mesajı
-
6
Sular Akademi Hastanesi’nden Ramazan Bayramı Mesajı
-
7
Blueland Yeni Sezonu 18 Mart’ta Açıyor
-
8
Bekir Büyükkurt Türkiye Birincisi Oldu
-
9
Restorasyonu Tamamlanan 5 Camii Daha İbadete Açıldı
-
10
Pusula Maraş’tan Gençlere Ramazan Temalı Ödüllü Fotoğraf Yarışması
-
11
BAŞKAN AKPINAR: “12 ŞUBAT RUHU, ASRIN FELAKETİNDE YENİDEN DİRİLDİ”
-
12
Kahramanmaraş Hızlı Tren Ağına Entegre Ediliyor


