Sahil Yolu'nda bu yıl 3 tünel ve 1 viyadük açılacak

Sahil Yolu

Akdeniz Sahil Yolu'nda bu yıl 3 tünel ve 1 viyadük açılacak

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Sahil Yolu'nda bu yıl 3 tünel ve 1 viyadüğün hizmete açılacağını belirtti.

Pehlivan, beraberindekilerle, Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin Mersin etabında yürütülen tünel, yol ve viyadüklerde incelemede bulundu, ilgililerden bilgi aldı.

Pehlivan, gazetecilere, projenin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

Mersin-Antalya yolunun yaklaşık 500 kilometre olduğunu dile getiren Pehlivan, bu 500 kilometrenin 264 kilometresinin Mersin sınırları içerisinde yer aldığını belirtti.

- "Birkaç yıl içerisinde yolun tamamı bitirilecek"

Proje kapsamında bugüne kadar toplamda 196,5 kilometre bölünmüş yol yapıldığını hatırlatan Pehlivan, şöyle devam etti:

"Proje içerisinde 28 tünel var, bu tünellerin 16'sının inşaatı tamamlandı. 10 tünel vatandaşların hizmetine açıldı. Yine bu projede 16 viyadük var. 16 viyadüğün 5'i tamamlandı, 2'si hizmete açıldı. Bu yol tamamlandığında 264 kilometre olan yol 30-35 kilometre kısalmak suretiyle 228 kilometreye inecek. Bu da zamandan yaklaşık 2 saat avantaj ve tasarruf elde etmek anlamına geliyor. Tüneller duble şekilde açılıyor. Toplam uzunluğu 76 kilometre. Viyadüklerin uzunluğu da yine gidişli gelişli duble olarak düşündüğünüz zaman 10 kilometrenin üzerinde."

Pehlivan, yol güzergahının yüzde 17'sinin tünellerden, yüzde 3'ünün de viyadüklerden oluştuğunu söyledi.

Güzergahın Mersin sınırının son etabı olan Anamur-Gazipaşa arasındaki 11-12 kilometrelik yolun ihalesinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını hatırlatan Pehlivan, "Orada da 7 tünel, 6 viyadük bulunuyor. Yakın zamanda orada şantiye kurulup çalışmalar başlayacak. Birkaç yıl içerisinde yolun tamamı bitirilecek." diye konuştu.

Pehlivan, bu yolun tamamlanmasıyla turizmin daha da hareketleneceğini belirtti.

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Pehlivan, "Bu yıl itibarıyla 3 tünelimizi T6, T7 ve T8 tünellerimizi, bir viyadüğümüzü hizmete açıyoruz. Nükleer santralin olduğu Büyükeceli'deki viyadükte, malumunuz santralde 26 bin kişi çalışıyor. Orada viyadükle geçmek suretiyle altta da akıllı kavşak ve yol bağlantılarıyla orada müthiş rahatlık sağlıyor. 1-2 ay içerisinde orası da trafiğe açılacak. Bu 3 tünel ve bir viyadükte yolun standartlarının yükselmesine katkı sağlayacak." ifadesini kullandı.

Pehlivan, bu projenin tamamlanmasıyla Mersin-Antalya arasındaki seyahat süresinin yaklaşık 5 saate inmesinin öngörüldüğünü, bunun da hem zamandan hem de yakıttan büyük tasarruf sağlayacağını kaydetti.


Haber Kaynak : AA2

Anahtar Kelimeler: Sahil ' tünel viyadük açılacak
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!