Sivas'ta ilkokul öğrencileri harçlıklarını Filistin'e bağışladı

Sivas

Sivas'ta ilkokul öğrencileri harçlıklarını Filistin'e bağışladı

SİVAS (AA) - Sivas'ta bir ilkokulun öğrencileri, harçlıklarını Filistin için bağışladı.

Kızılırmak İlkokulu öğrencileri, okul standına Filistin'e yardım için konulan kumbarada 3 günde 20 bin lira yardım topladı.

Kızılırmak İlkokulu 3/C sınıfı öğretmeni Rafet Aygün, düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Filistin için başlatılan yardım seferberliğine katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.

"Gazze İçin Harekete Geç" sloganıyla 3 günde okulun öğrencileri, öğretmenleri, velileri ve çalışanları tarafından verilen destekle 20 bin lira bağış toplandıklarını belirten Aygün, bağışın Türk Kızılay ekibine teslim edildiğini ifade etti.

Filistin'de ölen insanlara üzüldüklerini ve bunun üzerine merhamet konusuna dikkati çekmek istediklerini dile getiren Aygün, şunları kaydetti:

"3/C sınıfı olarak her hafta cuma günleri uyguladığımız 'Her haftaya bir değer, hayatıma değer katar' projesi kapsamında bu hafta Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek için merhamet konusu ile ilgili Gazzeli kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlattık. Filistin'de sadece savunmasız, korunmasız masum insanlar ölmüyor, insanlık vicdanı ve merhamet duyguları da ölüyor."

Türk Kızılay Sivas Şube Başkanı Fikret Doğruyol ise duyarlılıklarından dolayı öğrencilere ve diğer katkı sağlayanlara teşekkür ederek, "Okulumuz çok anlamlı bir etkinlik düzenlemiş. İsrail'in yaptığı zulme 'dur' demek için bir adım atmıştır." dedi.

Okulun müdürü Yıldıran Yıldırım da kampanyayı başlatan öğretmen ve öğrenciler ile kampanyaya destek veren velilere ve öğretmenlere teşekkür etti.


Haber Kaynak : AA2

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek
Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı