Türk Kızılay, depremin merkez üssü Pazarcık'ta 10 iftar çadırı kurdu

Türk Kızılay, depremin merkez üssü Pazarcık

Türk Kızılay, depremin merkez üssü Pazarcık'ta 10 iftar çadırı kurdu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - DURMUŞ GENÇ - Türk Kızılay, Kahramanmaraş merkezli ilk depremin merkez üssü Pazarcık'ta ramazan için 10 iftar çadırı kurdu.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen Pazarcık'ta, yemek ihtiyacının önemli bir kısmı Türk Kızılay tarafından karşılanıyor. Türk Kızılayın Pazarcık Devlet Hastanesi'nde kurduğu mutfakta profesyonel aşçıların hazırladığı yemekler, 25 noktada depremzedeler ve sahada çalışan görevlilere servis ediliyor.

Türk Kızılay Pazarcık Ekip Başkanı Onur Beyazyeşil, AA muhabirine, Türk Kızılay Adana Bölge Afet Müdahale Merkezi olarak Pazarcık'taki depremzedelere beslenme ve sosyal anlamda destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Bölgede ilk olarak sıcak yemek ihtiyacını karşılamak için sahra mutfağı kurduklarını vurgulayan Beyazyeşil, ramazan dolayısıyla hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti.

Beyazyeşil, iftar çadırlarının kurulumunu gerçekleştirdiklerine işaret ederek, "Bu çadırlarda vatandaşlarımızın ramazan heyecanını birlikte yaşayacağız. Bu kapsamda Pazarcık ilçesinde 10 noktada ramazan çadırı kuruldu. Bu sürede sahur ve iftar programları ile beslenme hizmeti gerçekleştireceğiz. Ramazan boyunca iftarda 20 bin kişiye yemek servis edeceğiz." diye konuştu.

İlçede 20 personelle sürdürdükleri faaliyetlerine 70'i aşkın gönüllünün de destek verdiğini aktaran Beyazyeşil, depremin ilk gününden bu yana yürütülen yardım faaliyetlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : AA2

Düğünde buzağı hediye edildi
Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı