Türkoğlu'nda bedensel engelli gencin hayalini kaymakamlık gerçekleştirdi

Türkoğlu

Türkoğlu'nda bedensel engelli gencin hayalini kaymakamlık gerçekleştirdi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde bedensel engelli gencin tekerlekli sandalye hayali, kaymakamlık tarafından gerçekleştirildi.
 

Doğuştan belden aşağısını kullanamadığı için yaşamını koltuk değnekleri ve manuel sandalye ile sürdüren 17 yaşındaki Muhammet Emin Ay, akülü tekerlekli sandalye isteğini Türkoğlu Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan'a iletti.

Mercan'ın talimatıyla İlçe Jandarma ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekiplerince Dünya Çocuk Hakları Günü'nde ziyaret edilen Ay, 10 yıllık hayaline kavuştu.

Kaymakam Mercan, gazetecilere, Muhammet Emin'in sandalye sorununun çözüme kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Maalesef mazlum coğrafyalarda çocukların acısının yüreklerimizi dağladığı bu günlerde, bir evladımızın yüzündeki tebessüme vesile olabilmek gayesiyle Muhammet Emin kardeşimize bu akülü aracı teslim etmenin burukta olsa mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Mercan, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına gösterilen çabanın bundan sonra da devam edeceğine işaret ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Tekerlekli sandalyesine kavuşan Ay ise hayatının hiçbir evresinde devletin kendisini yalnız bırakmadığını belirterek, desteklerinden dolayı kaymakamlık personeline teşekkür ettiğini söyledi.


Haber Kaynak : AA2

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastanesi Arasında İndirim Sözleşmesi İmzalandı
Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşam Eğitimi
SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı