Ak Partili Adaylar Vitrine Çıktı

Ak Partili Adaylar Vitrine Çıktı

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı, 30 Mart yerel seçimlerine katılacağı belediye başkan adaylarını teşkilat üyelerine ve kamuoyuna tanıttı.

Mehmet Akif Kültür Merkezi'ndeki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Teşkilat üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programda, bin 350 kişilik salonu dolduran partililerden birçoğu da ayakta kaldı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç'un salona girdiği esnada coşku doruğa çıkarken, teşkilat üyeleri Erkoç'u alkışlar ve tezahüratlarla karşıladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Avukat Metin Doğan, titiz bir araştırma döneminin ardından adayların tespit edildiğini söyledi. Seçimlere yaklaşılırken kırgınlıkların ve dargınlıkların bir tarafa bırakılması gerektiğini ifade eden Doğan, "30 Mart'a birlikte yürümemiz gerektiğini düşünüyorum. Bildiğiniz gibi 17 Aralık süreciyle birlikte, seçimler şirazesinden çıkmış ve bir kader oylamasına dönüşmüştür. Bu operasyon gezi olaylarının bir devamıdır. Ama karanlık güçlerin bu oyunları kendilerine bumerang gibi geri dönmüştür. Milletimizin desteğiyle partimiz bu seçimlerden da alnının akıyla çıkacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç ise, eski ve yeni Türkiye'yi kıyaslayarak, 30 Mart sonrası projelerini anlattı. Büyükşehir avantajıyla Kahramanmaraş'ta tarihinin altın dönemini yaşatacaklarını dile getiren Erkoç, şöyle konuştu:

"Sizler 3 Kasım 2002'de demokratik devrimi gerçekleştirmeden, Türk baharını başlatmadan önce ülkemiz ne haldeydi hatırlayın. Kendi ülkesinde parası geçmeyen, kardeşin kardeşe dövizle borç verdiği bir Türkiye vardı. Vergi gelirlerinin yüzde 87'sinin faizlere gittiği bir Türkiye vardı. IMF heyetlerinin gelişiyle endişeye kapılan bir Türkiye vardı. Adeta ülke uçurumun kenarında, geleceğini göremez hale gelmişti. O günkü yöneticiler ülkeyi uçuruma kendileri düşürmemek için bıraktılar gittiler. Peki biz nasıl bir ülke inşa ettik. Parası dünyanın dört bir yanında değer gören bir ülke inşa ettik. Faiz giderlerini yatırıma dönüştüren bir ülke inşa ettik. Bayrağı coşkuyla dalgalanan, İstiklal Marşı gururla okunan bir Türkiye inşa ettik. O güçsüz Türkiye yok, artık güçlü Türkiye var. Artık dünyada büyük bir siyasi nüfuzu olan Türkiye var. Artık aynı dili konuştuğumuz insanların ağabeyi olan bir Türkiye var. Bu Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bu seçimlerden de alnımızın akıyla çıkacağız. Tabi bu seçimlerin bizim için ayrı bir önemi var. 30 Mart bizim için bir dönüm noktası. Şehrimiz artık büyükşehir. İnşallah hükümetimizle beraber Kahramanmaraş'ta büyük dönüşümü başlatıyoruz. Kentsel dönüşümde, ulaşımda, turizmde, alt yapı hizmetlerinde, eğitimde hemen her alanda Kahramanmaraş'ı dev projelerle buluşturup, şehrimizi ülkemizin parlayan bir yıldızı haline getireceğiz."

Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'da, 10 yıldır gururla taşıdığı görevini gönül rahatlığıyla bıraktığını söyledi. Her zaman teşkilatı için çalışmaya devam edeceğini ifade eden Poyraz, Erkoç'a başarılar dileyerek, "2002 Ağustos'unda aldığımız bu kutlu görevi sizlerle beraber bugünlere geldik. Her şeyin bir sonu var. Koltuğa oturduğumuz gün, bugünün geleceğini biliyorduk. Çünkü insan fanidir. Fani olan bir dünya da asıl olan kalıcı şeyler bırakmaktır, geride rahmet okutacak eserler bırakmaktır. Hesap insanı değil, kitap insanı olmaktır. Biz de bu anlayışla çalıştık ve emaneti teslim ediyoruz. Hepiniz hakkınızı helal ediniz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam ise, tüm aday adaylarını adaylar etrafında birleşip çalışmaya çağırdı. Sağlam, "Zaman partimizin tespit ettiği, genel merkezin onayladığı adaylarla çalışma günüdür, birlik, beraberlik ve dirlik günüdür. Hepimize düşen görev artık partimizin gösterdiği adaylar için 30 Mart'a kadar canla başla çalışmaktır. Onların başarısı hepimizin ve memleketimizin hayrınadır" şeklinde konuştu.

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'de, benlik duygusu güdenlerin AK Parti'de yerinin olmadığını söyledi. Özellikle ülkenin içinde bulunduğu zor günlerde herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Pakdil, şöyle konuştu:

"Bu dava hak yoludur, bu dava hizmet yoludur. Bugün ortaya çıkan süreç, ülkenin önünü kesme projeleredir. Başbakanımız üzerine oynanan bir oyun var, bu oyunu hep beraber bozacağız inşallah. Hedefler çok iyi belirlenmiş durumda. O nedenle Kahramanmaraş'ta oylarımızı yüzde 70'lerin üzerine çıkartmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Milletvekili Sıtkı Güvenç'te, AK Parti'nin Türk insanına yeniden özgüven kazandırdığını söyledi. Güvenç, şunları kaydetti:

"Yakın tarihimizde çok büyük sıkıntılar çektik. Bu noktalara kolay gelmedik. ‘Yeter söz milletindir' diyerek millete hizmet etmek isteyen rahmetli Menderes, bu yolda canını verdi. Rahmetli Özal geldi ‘halka hizmet hakka hizmettir' dedi. Elinden gelen gayreti gösterdi. Ona da yapılan zulümleri hatırlıyorsunuz. Zehirleyip Ankara sokaklarında gezdirip öldürdüler. Ardından 28 Şubat süreci geldi. Tüm bunların ardından millet kendi içerisinden bir değer çıkardı. Recep Tayyip Erdoğan'ı çıkardı. Ona da oyunlar oynadılar, darbe planları yaptılar. Ama tüm bu oyunları bozarak, vesayeti ortadan kaldırarak milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından AK Parti'nin tüm ilçe adayları teşkilat üyelerine tanıtıldı. Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, teşkilat üyeleri ve yaklaşık 2 bin partilinin katıldığı program, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.İHA







Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı
Bölgenin en büyük eğlence merkezi açılıyor
Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”
Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu
Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda Kaldırım Çalışması
İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalım!
Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sektöründeki gücünü kanıtladı!
HG Hospital basın mensuplarını misafir etti
Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden
Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı